Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“SOKAK HAYVANLARININ TOPLU SALIM YAPILDIĞI İLE İLGİLİ İHBARLAR ALIYORUZ”

“SOKAK HAYVANLARININ TOPLU SALIM YAPILDIĞI İLE İLGİLİ İHBARLAR ALIYORUZ”
HAÇİKO Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım, “Sokakta yaşayan canlarımızın alınan yaşam ve gıda hakları ile ilgili, her türlü mücadelemize, imkânlarımız doğrultusunda devam ettik ve edeceğiz.” dedi.

Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) Bolu İl Temsilcisi İlknur Yıldırım, hayvan severlerden; köy, kırsal, ücra yol ayrımına bırakılan sokak hayvanlarını ihbar etmelerini istedi.

Yıldırım, kaderine terk edilen sokak hayvanlarının kulak küpelerinin çıkarılmış ve yaşlı /hasta hayvanlardan oluşmasına dikkat çekti.

HAÇİKO Bolu Temsilcisi Yıldırım, Bolu Valisi Erkan Kılıç’a ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

" 8 FARKLI İLÇEDE EŞ ZAMANLI YARDIM VE BESLEME YAPILDI”

Yaklaşık 1,5 senedir sokak hayvanlarına yardım ve beslenme yapmaya devam eden HAÇİKO Bolu Temsilcisi İlknur Yıldırım tek sorunun beslenme olduğunu ifade ederek, “Başından beri bu düşünce ile  çıktığımız bu yolda, “ikinci  kez bir ilki yapıp” , kısıtlı imkânlara rağmen, Bolu ' da " 8 farklı ilçemize " eş zamanlı yardım ve besleme yapmaya vesile olmanın mutluluğunu  canlarımız ile beraber yaşamaktayız. 

Artan taleplere,  artan nüfusa rağmen,  imkânlarımız doğrultusunda canlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 1,5 senedir,  severek yürüdüğümüz bu yolda maalesef açlık haricinde farklı  problemler olduğunu görüyoruz. En önemlilerden bir tanesine,  farkındalık yaratmak adına özellikle dikkat çekmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARININ TOPLU SALIM YAPILDIĞI İLE İLGİLİ İHBARLAR ALIYORUZ”

Sokak hayvanlarından yaşlı ve hasta olanların kulak küpelerinin çıkarılarak şehrin ücra kesimlerine salındığını ve kaderine terkedildiği bilgisine ulaştığını iddia eden İlknur Yıldırım, “Şöyle ki; Farklı  ilçelerimizden gelen ihbarlar ve bilgilendirmelerde  " ilçelerimiz köyleri, kırsalı ve ücra yol ayrımlarına, sokak hayvanlarının toplu salım yapıldığı ile ilgili ilgilidir. Eşya gibi, oradan oraya atılan bu canlarımızın, kulak küpelerinin koparılmış olması veya yaşlı/hasta olması dikkat çekicidir.

Salim yapılan bu canlarımız açlıkla, hastalıkla, insan faktörü ve zorlu hava koşulları ile karşılaştıkları için,  hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. Bu konu ile ilgili,  görüşmelerimiz devam etmekte olup, en büyük destekçilerimizin de yine siz hayvan severler olduğunu vurgulamak istiyoruz. Bu şekilde karşılaştığınız durumlarda,  en kısa sürede bizimle, kolluk kuvvetleri ile ya da ilgili resmi kurumlar ile irtibata geçerek durumu ihbar etmelerini rica ediyoruz. 

Sokakta yaşayan canlarımızın alınan yaşam ve gıda  hakları ile ilgili, her türlü mücadelemize, imkânlarımız doğrultusunda devam ettik ve edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

HAÇİKO’DAN VALİ KILIÇ’A TEŞEKKÜR

Taleplerini Bolu Valisi Erkan Kılıç’a aktardıklarını ve olumlu yanıt aldıklarını anlatan HAÇİKO Temsilcisi Yıldırım, “Vicdani ve insani değerleri yok sayıp, bakmakla yükümlü oldukları halde onları başka bir noktaya transfer eden kişi ya da kurumlara; Onların da can taşıdığı ve hakları olduğunu buradan bir kere daha önemle hatırlatıyoruz. Taleplerimizi dinleyip, olumlu dönüş yapan Bolu Valimiz Sayın Erkan Kılıç' a, ayrıca, bu vesile ile bu organizasyonda ve her daim yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ve minnetlerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler: bolu haberler