Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YAKILAN LASTİKLER GÖKYÜZÜNÜ SİYAHA BÜRÜDÜ

YAKILAN LASTİKLER GÖKYÜZÜNÜ SİYAHA BÜRÜDÜ
Seben ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Kavak ve Kaymakam Süleyman Bakan’ın da katılımıyla yakılan nevruz ateşi gökyüzünü siyaha boyadı. Yüksek tepede yakılan lastiklerin çıkardığı kara duman ilçe merkezinden de görüldü.


Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı, ilimiz Seben ilçesinde Belediye Başkanı Fatih Kavak ve Kaymakam Süleyman Bakan’ın da katılımıyla düzenlenen etkinlikle kutlandı. Yaklaşık 15 kişilik grup erken saatlerde Nevruz Tepesine çıktı. 1440 rakımdaki tepede nevruz ateşi için lastikler ve odunlar hazırlandı. Belediye Başkanı Fatih Kavak ile Kaymakam Süleyman Bakan nevruz kutlaması için hazırlanan lastikleri birlikte tutuşturdular. Yakılan lastiklerin dumanı kısa sürede gökyüzünü siyaha boyadı. İlçe merkezinden de görülen siyah dumanlar ateş sönene kadar her yeri kapladı.

FERAH UYARDI

Belediye Başkanı Fatih Kavak’ın nevruz tepesine tırmanıştan yaptığı paylaşıma usta gazeteci Metin Ferah cevap verdi. Ferah Başkan Kavak’ı yakılacak lastikler konusunda uyardı. Ferah Kavak’ın paylaşımına, “Nevruz Ateşi için yaktığınız araba lastiklerinin içinden çıkan çelik telleri, doğaya bırakmazsanız çok mutlu oluruz. Lütfen doğaya saygılı olalım” uyarısı yaptı.

HAVA KİRLİLİĞİNE RAĞMEN…

Ayrıca yakılan ateş nedeniyle gökyüzünü kaplayan simsiyah dumanlar, birçok doğaseverin de tepkisini çekti. 2020 Yılı Dünya Hava Kalitesi Raporuna göre ilimiz Bolu’nun hava kirliliğinde ülkemizde 10. sırada yer aldığını belirten doğaseverler yakılan lastiklerin büyük bir hava kirliliği oluşturduğunu söylediler.

SALGIN TEDBİRLERİ DE HİÇE SAYILDI

Öte yandan başkan kavak ve kaymakam bakan ile etkinliğe katılanların Nevruz Tepesine yaptığı yürüyüşte koronavirüs tedbirlerini hiçe sayması da fotoğraf karelerine yansıdı. Grupta bulunanların yürüyüş esnasında maske kullanmamaları dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca nevruz tepesindeki etkinlikte de maske ve mesafe kuralına dikkat edilmediği Fatih Kavak’ın paylaştığı fotoğraflarda görüldü.

Etiketler: bolu haberler