Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

IZA BUĞDAYINDA HASAT DÖNEMİ BAŞLADI

IZA BUĞDAYINDA HASAT DÖNEMİ BAŞLADI
Bolu Belediyesi tarafından yüzlerce dönüm tarlaya ekilen ıza buğdaylarının hasat dönemi başladı.10 bin yıldır genetiğini korunan Iza buğdayında hasat heyecanı yaşanıyor.

Bolu Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucu bu yıl yaklaşık 600 dönüm tarlaya ekilen; içerdiği protein, amino asit, mineral, karoten miktarı ve besin değeri açısından son derece zengin bir ürün olan ve ekmeklik buğdaya göre daha fazla çinko, demir, bakır, selenyum ve protein içeren “Iza buğdayının” hasat dönemi başladı.

600 DÖNÜM TARLAYA IZA BUĞDAYI EKİLDİ

Yüzde yüz hissedarı Bolu Belediyesi olan Köroğlu Kooperatifi’ne ait 60 dönüm tarlada ekili ıza buğdayları biçerdöverler vasıtasıyla hasat ediliyor.

Diğer yandan Bolu Belediyesi’nin alım garantisi verdiği sözleşmeli üreticilerin 500 dönümden fazla tarlaya ektiği ıza buğdaylarının hasatları da aralıksız sürüyor.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAKİ TÜKETİCİLERE ULAŞTIRILIYOR

Bolu Belediyesi elde ettiği ıza buğdaylarının bir kısmını tohum olarak çiftçilerle paylaşırken, kalan diğer kısmını da taş değirmende öğütüldükten sonra, un, bulgur, hatta ekiş mayalı ekmek, kurabiye ve helva olarak, Köroğlu Kooperatifi satış ofislerinden ve www.boludangelsin.com adresinden uygun fiyatlarla Türkiye’nin dört bir yanındaki tüketicilerle buluşturuyor.

Etiketler: bolu haberler