Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İL MÜDÜRLÜĞÜNDE TASARRUFLU SU KULLANIMI VE SULAMA SEMİNERİ

İL MÜDÜRLÜĞÜNDE TASARRUFLU SU KULLANIMI VE SULAMA SEMİNERİ
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere “Tasarruflu Su Kullanımı ve Sulama” semineri düzenlendi.

Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsünden konu uzmanları Demet Uygan ve Yavuz Fatih Fidantemiz sunumu ile gerçekleşen seminere İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş, konu ile alakalı İl Müdürlüğü teknik personeli ve üreticiler katıldı.

İklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin minimize etmek adına suyun ve su kaynaklarının yönetimi, basınçlı sulama sistemlerinin kullanımı, etkin ve verimli sulama yöntemlerinin kullanımını zaruri kıldı.

“SU TASARRUFUNA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMASINI HEDEFLİYORUZ”

İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, modern sulama sistemlerinin kullanılmasını artırmak istediklerini belirterek, “Sulama altyapısının geliştirilmesinin yanında, etkin su kullanımı, yenilenebilir enerji kaynaklarının sulamada kullanımı, bilişim ve uzaktan algılama ile suyu izleme konularında hem üreticilerimizin hem de toplum bilincinin yükseltilmesi gerekmektedir. Bakanlığımızca ulusal düzeyde eğitim seferberliği başlatılmış olup, programın uygulanması ile tarımsal üretimde etkinlik ve verimliliği artırmak yanında modern sulama sistemlerinin kullanılmasına ve yaygınlaştırılmasına dolayısıyla da su kullanımında tasarrufa önemli katkılar sağlaması hedeflenmektedir. İlimiz genelinde başta çiftçilerimiz, üreticilerimiz ve tüketicilerimiz olmak üzere eğitim, yayım hizmetleri, bilgi verme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülecektir” dedi.

 

Etiketler: bolu haberler