Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇEVİK’TEN ÖZCAN’ A ZİYARET

DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇEVİK’TEN ÖZCAN’ A ZİYARET
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan makamında Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Neslihan Çevik’i ağırladı.

Aralarında Demokrat Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Demirtaş’ında olduğu ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Çevik ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaklaşan seçime, sığınmacılara ve ittifaklara dair sohbet ederek, görüş alışverişinde bulundu.

“GÜZEL, ORTAK BİR MUTABAKAT METNİ YAYINLANDI”

Özcan, hem Kılıçdaroğlu’na hem de Özdağ’a gösterdikleri duruş için teşekkür ederek,  “Biz Demokrat Partili arkadaşlarımızla Bolu’da her zaman uyum içerisinde çalıştık. Onlardan da her türlü desteği de gördük. Tarihi bir güne denk geldi ziyaretiniz biraz önce Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ da Millet İttifakı’na desteğini açıkladı. Güzel, ortak bir mutabakat metni yayınlandı.  FETÖ dahil, PKK dahil, Hizbullah dahil ne kadar terör örgütü varsa kararlılıkla mücadele edileceği Türkiye’nin en büyük beka meselesi olan 85 milyonu rahatsız eden sığınmacılarla ilgili bir yıl içerisinde geri gönderme çalışmalarını uluslararası hukuka uygun şekilde tamamlanacağını deklere ettiler. Ben hem Sayın Kılıçdaroğlu’na hem Sayın Ümit Özdağ’a gösterdikleri bu vatansever duruş için teşekkür ediyorum. Bundan mutlaka Millet İttifakı bileşenleri de mutluluk duymuştur” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’NİN EN TEMEL MESELESİ KONUŞULACAK”

Pazar günü Türkiye’de hep birlikte yeni dönemi başlatacaklarına değinen Özcan, “Suni gündemler vardır Türkiye’de. Yok, işte CHP, HDP ile el eleymiş kol kolaymış gibi montajlı videolar, kara propaganda her şeyi yaptılar. İşte bu sosyal medya üzerinden atılan iftiralar, nerden çıktığı belli olan, bizim tarafımızdan bilinen. Son dört gündür Türkiye’nin en temel meselesi konuşulacak, sığınmacıların gönderilmesi meselesi bütün gündemin önüne geçecek. Ben bu birliktelikten, bu kararlı protokolden sonra ilk turda Sayın Erdoğan’a vermiş olan AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili vatandaşlarımızın da önemli kısmının fikrinin değiştireceğini düşünüyorum.  Hayırlı olsun ittifakımıza. İnşallah Pazar günü Türkiye’de hep birlikte yeni dönemi başlatacağız. Uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“KARŞIMIZDA HAKİKATEN TALİBAN İTTİFAKINA NEREDEYSE DÖNÜŞMÜŞ BİR CUMHUR İTTİFAKI VAR”

Ziyarette, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik, “Sahadaydık, kadınlarla konuştuk, gençlerle konuştuk, esnafla konuştuk, çarşı pazarla konuştuk. Doğrusunu isterseniz olumlu bir hava olduğunu gördüm ben. Karşımızda hakikaten Taliban ittifakına neredeyse dönüşmüş bir Cumhur İttifakı var. Bu Taliban ittifakı iki tane şeyi ithal etti. Bir tanesini siz söylediniz. Göçmenlere işte 10 milyon artık sayısı ne kadar? Onu da tabii bilmiyoruz çünkü paylaşmıyorlar bizimle. Ama insanları sığınmacıları buraya ithal ettiği gibi bir takım Anadolu irfanına, Anadolu İslam'ına, Anadolu fikrine, vicdanına uygun olmayan ama İslami olarak tanıttıkları fakat esasında Arap cahiliye geleneğinin, Afganistan'ın, Pakistan'ın fikirlere olan fikirleri bu ittifak içine aldı ve milletvekili yaptı bu fikirleri. Meclisin göbeğine taşımış oldu. Neden bahsediyorum? HÜDAPAR'dan bahsediyorum” ifadelerini kullandı.

“KADININ SOSYAL HAYATTA İSTİHDAMDA VAR OLUŞUNDA CİDDİ BİR TEHLİKE VAR”

Çevik, kadın haklarına ve Anadolu kadınlarının birer kahraman olacaklarını umut ettiğine değinerek, “Türkiye'nin gündemindeki en önemli konular ekonomi, sığınmacılar bir de kadın hakları konusu var. Çünkü karşımızdaki bu Taliban ittifakının radikal unsurları hakikaten bizim Anadolu'muzun İslam anlayışına hiç uymayacak kadını sistemin dışına atan, 9 yaşındaki, 12 yaşındaki kız çocukların evlendirebileceğini söyleyen, karma eğitimi sıkıntılı bulan, kadınların dul kadınların sahiplendirilmesi, ‘sahiplendirilmesi gerektiğini söyleyen’, işte mirasla problemi olan, 3 kadın, 4 kadınla evlensin, erkek bölücü fuhuş bitsin diyen, böyle enteresan bir zihniyet var karşımızda. Özlem Zengin bahsetmişti bundan. O zaman 6284 falan dendi ama o buz dağının görünen kısmıydı. Hakikaten buz dağının altında kadın haklarının, kadının sosyal hayatta istihdamda var oluşunda ciddi bir tehlike var karşımızda. Dolayısıyla bu kara düzenin gitmesi için Anadolu kadınları birer kahraman olacak diye umut ediyorum bu 2. tur seçimlerinde. Ve sandığa da inşallah baharı getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

“SANDIĞA BAHARI MI GETİRELİM YOKSA BU AYAZDA BU KIŞTA DONMAYA DEVAM MI EDELİM?”

Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'yla olan yeni protokolünün yeni bir süreç yarattığını ifade eden Çevik, “Bu düzen aynı zamanda Türk bayrağıyla olan Türk bayrağı ismiyle anayasanın ilk 4 maddesiyle sıkıntısı olan tarihi bir gün dediniz. Çok katılıyorum size. Şu an yeni oluşumlar Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'yla olan yeni protokolü yeni bir psikolojik süreç yarattı bizler için de. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın bu 2. Turda sandığa baharı mı getirelim yoksa bu ayazda bu kışta donmaya devam mı edelimin cevabını vereceğini düşünüyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olsun diyelim” şeklinde konuştu.

Ziyaret daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.