Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DÖRTDİVAN'IN ŞAHLARI DOĞA MÜZESİ AÇILDI

DÖRTDİVAN'IN ŞAHLARI DOĞA MÜZESİ AÇILDI
Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda Türkiye'de bir okulda oluşturulmuş olan ilk Doğa Müzesi'nin açılışı bir program ile yapıldı.


Açılış programına Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Batuhan ALPBOĞA, Belediye Başkanı Hamza EFE, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Cemil SARICI, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Ankara Bölge Müdürü Hasan BAŞYİĞİT, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cem ÖZKAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçe protokol üyeleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldılar.

Açılış programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından günün anlamına uygun bir Kur'an Tilaveti yapıldı. Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tuncay DEMİRTAŞ tarafından teşekkür konuşması yapıldı ve akabinde öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan doğa korosu dinlendi. Daha sonra Müze Açılışı dualarla gerçekleştirildi. Müze gezildikten sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Böcek Şenlik Okulu üyelerinin eğlenceli atölye etkinlikleri yapıldı. Son olarak da yıl içinde öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel eserlerden oluşan resim sergisi gezildi.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Erdem Destek Programı kapsamında Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Hikmet ERDOĞAN'ın koordinatörlüğünde, Bolu İmam Hatip Ortaokulu ve Yeniçağa Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu'nun ortaklaşa hazırladıkları bir proje ile hibe alarak oluşturulan müzede çeşitli doldurulmuş hayvanlar, canlı örnekleri, bitkiler, kayaçlar ve fosiller sergileniyor. Doğa Müzesi ile öğrencilerde doğa sevgisi, çevre ve canlılara duyarlı olma gibi kazanımlar oluşturulması, başta ilimiz olmak üzere bölgemizin eğitimine katkı sunması beklenmektedir.