Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ'NDEN KARLA MÜCADELEDE YOĞUN MESAİ

Bolu’da dün gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle tüm imkânlarını seferber eden Bolu Belediyesi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekiplerin çalışmalarını sahada denetleyen Belediye Başkanı Tanju Özcan, kar yağışı başlar başlamaz onlarca araç ve yüze yakın personelle sahaya indiklerini söyleyerek, “Tüm imkânları seferber ettik. Hatta dışarıdan da takviye alıyoruz” dedi.
Bolu kent merkezinde dün akşam saatleri itibariyle etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Bolu Belediyesi’ne bağlı “karla mücadele ekipleri” kentteki ana yolları açık tutabilmek için büyük mücadele veriyor.

Yüzden fazla personel görev yapıyor

İlk kar yağışının ardından 3 greyder, 4 kar kürüme aracı, 7 kepçe, 1 tuzlama aracı ve 100’den fazla personelle sahaya inen belediye ekipleri, şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu ana arterlerden başlayarak bulvar, cadde ve sokaklarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Çalışmalarda ayrıca bu yıl ilk kez kiralık kar kürüme araçları görev yapıyor.

Çok sayıda yol temizlendi

Bu kapsamda ekipler, karla kaplı çok sayıda yolu temizleyerek trafiği güvenli ve akıcı hale getirdi. Devam eden kar yağışına karşı ekipler 7/24 esasına göre görevlerini sürdürüyorlar.

Başkan Özcan çalışmaları denetledi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yürütülen karla mücadele çalışmalarını yakından takip ediyor. Başkan Özcan, bugün de belediye ekiplerini sahada görevleri başında denetledi.

“Tüm imkanlarımızı seferber ettik”

Yürütülen çalışmalar hakkında ekiplerden bilgiler alan Özcan, burada yaptığı açıklamada, “Sağ olsunlar bütün belediye çalışanlarımız ellerinden geleni yapıyorlar. Çok yoğun bir kar yağışı var. Elbette sıkıntılar oluyor ama kar berekettir. İnşallah bu yağan karın bereketini ilerleyen zamanda göreceğiz.  Sıkıntıları asgari seviyeye indirmeye çalışıyoruz.  Şuanda onun üzerinde araçla çalışmalar sürdürülüyor. Ek birkaç araçla da anlaştık onları da devreye sokuyoruz. İnşallah minimum sıkıntıyla bu süreci atlatacağız. Yine 70 arkadaşımız da kaldırımları temizlemek için görev yapıyor. Belediyenin tüm imkanlarını eksiksiz olarak seferber ettik. Hatta dışarıdan da takviye alıyoruz.” dedi.