Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ARI KENESİNE KARŞI MÜCADELE EDİLİYOR

ARI KENESİNE KARŞI MÜCADELE EDİLİYOR
Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, arı yetiştiricilerinin en büyük sorunlarından biri olan "varroa" zararlısına karşı mücadele edildiğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, arı yetiştiricilerinin kovanları ilaçlanıyor. Halk arasında "arı kenesi" olarak bilinen zararlı, arıların kanlarını emerek yaşam sürelerinin kısalmasına ve bal veriminin düşmesine sebep oluyor. Arı Yetiştiricileri Birliği, arıların kovanında yavru bulunmadığı aylarda varroa zararlısına karşı mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.

“ARICILARIMIZIN HASSASİYET GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Bolu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Arılarda Varroa zararlısı var. ‘Varroa’ zararlısı ile mücadele etmeyen artıcımızın ayakta durması ve bal alması sürdürülebilir bir arıcılık yapma şansı yok. Biz Bolu İli Arı Yetiştiriciliği olarak, Varroa mücadelesini kış aylarında arı salkımdayken yavrusuz dönemde ‘Varroa’ zararlısı için toplu mücadele yapıyoruz. Üç yıldır yapıyoruz bu yılda yapacağız. Arıcılarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri Varroa mücadelesinde mutlaka bizimle entegre yapmalarını ve netice almalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler