Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İZZET BAYSAL’A ŞÜKRANLARIMIZ HER GÜN ARTARAK ÇOĞALIYOR”

“İZZET BAYSAL’A ŞÜKRANLARIMIZ HER GÜN ARTARAK ÇOĞALIYOR”
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mezunları Derneği (İBUMED) Başkanı Nihal Öğten, kuruluşundan bu yana eşitli etkinliklere ev sahipliği yapan ve birçok öğrenciye burs imkanı sağlayan İBUMED’in İzzet Baysal felsefesini yaşatarak mezunlar ile öğrenciler arasında bir köprü oluşturduğunu söyledi.

Haber: Aslı Akış-Ebru Buket Eke

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mezunları Derneği (İBUMED) T.C. Bolu Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’nün onayı ile İzzet Baysal’ın eğitim dünyasında açtığı yolda ilerleyerek, BAİBÜ’nün kuruluşundan itibaren tüm mezunlarına ulaşmak, mezunlar arasında beraberliği sağlamak, mezunlar ile öğrenciler arasında köprü oluşturmak, mezun adaylarına iş ve sosyal yaşantılarında pozitif ayrımcılık sağlayacak faaliyetleri organize etmek ve BAİBÜ kimliğini mezunlar vasıtasıyla yüceltmek amacıyla 2010 yılındı kuruldu.

STANTTA BİLGİLER VERİLDİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mezunları Derneği, 34. İzzet Baysal Şükran Günlerinde İzzet Baysal Caddesinde stant açtı. İBUMED’in Başkan Nihal Öğten, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cevher Altuğ ve üye Doç. Dr. Nuriye Özengin, mezunları birbirleri ve üniversite ile sürekli bağlantı içinde tutmak, Dünya ve Türkiye üzerindeki diğer üniversite dernekleri arasında, faaliyetleri ile iz bırakmak, bu hedeflere mezunların da ortak edilmesi sağlanmak istedikleri İBUMED’in tanıtımını yaptı. 

ÖĞTEN, DERNEĞİN KURULUŞ VE AMAÇLARINDAN BAHSETTİ

Bolu Abant İzzet Baysal Mezunlar Derneği Başkanı Nihal Öğten, İBUMED’in kuruluşu, faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgiler vererek; “Derneğimizin kuruluşundan itibaren görev alıyorum. Bu dönemde de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyorum. Derneğimiz 2010 yılında kuruldu. Yaklaşık 12 yıldır faaliyetlerde bulunuyoruz. Derneğin amacı mezunlar arasında iletişimi ve etkileşimi aktarmak ve mezunlarla öğrenciler arasında köprü kurarak aramızda pozitif ayrımcılık için kurmuştuk. Bunun için çeşitli sosyal aktiviteler yapıyoruz. Mezunlar buluşması, mezunlar kahvaltısı etkinliklerimiz oldu. Hem burada hem İstanbul’da. İstanbul’da şubemiz var, Karaköy merkezde. Şuan mezunlardan aldığımız bağışlarla üniversite öğrencilerimize burslar veriyoruz. Bu sene depremzede öğrencilerimize de destekte bulunmaya çalıştık. Elimizden geldiğince mezunlarımız vasıtasıyla öğrencilerimiz arasına köprü kurarak, sosyal anlamada da destek olmaya çalışıyoruz. Bu dönem Üniversitemizin kariyer merkezi ile de çeşitli kariyer söylentileri yapıyoruz. Öğrencilerin kariyer hayatlarına adım atarken de destek olmaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“İZZET BAYSAL’A ŞÜKRANLARIMIZ HER GÜN ARTARAK ÇOĞALIYOR”

Başkan Öğten, merhum İzzet Baysal’a her geçen gün daha çok şükranlarının artığını belirterek; “İzzet Baysal Şükran günlerinde bu sene daha aktif olmaya çalıştık. Şükran günlerinde saygı yürüyüşü gerçekleştirdik akabinde çelenk sunumunda da yer aldık. Stant çalışmamızı yaptık. Derneğimizi Bolu halkına ve mezunlarımıza daha iyi tanıtmak istedik. Pek çok üye kaydımızı aldık. Bugünkü çalışmalarımızdan da çok memnunuz. Ayrıca biz İzzet Baysal’ın ilk değil tohumlarıyız aslında. Şuan yeşerdik logomuzda olduğu gibi. İzzet Baysal’a şükranlarımız her gün artarak çoğalıyor. Onun için şükran günlerinde yer almak manevi olarak çok mutlu etti. Bundan sonrada daha aktif şekilde de yer almak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: bolu haberler