Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU BELEDİYESİ’NDEN BİR KALICI ESER DAHA, SOLMAZ ANA AŞEVİ HİZMETE GİRDİ

BOLU BELEDİYESİ’NDEN BİR KALICI ESER DAHA, SOLMAZ ANA AŞEVİ HİZMETE GİRDİ
Bolu Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Solmaz Ana Aşevi, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın da katılımıyla gerçekleşen törene Bolulular yoğun ilgi gösterdi.

Bu yıl 34’ncüsü düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 1’inci gününde Bolu Belediyesi’nden Bolu’ya kalıcı ve anlamlı bir eser daha…Bolu Belediyesi Solmaz Ana Aşevi İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın katıldığı törenle açılışı yapıldı.

Ahmet Baysal’ın geçtiğimiz Ocak ayında hayatını kaybeden hayırsever eşi Solmaz Baysal’ın adının yaşayacağı Aşevi’nin açılışına; CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu Belediye Başkanvekili Hüseyin Ekrem Serin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan, bu yıl ki İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibi Mebrure Bağışgil, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, eski Bolu Belediye Başkanı Necdet Gören, STK ve siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Tanju Özcan ise 4 günlük il dışı programı nedeniyle törene katılamadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın eşi Meral Özcan, Bolu Belediye Başkanvekili Hüseyin Ekrem Serin ve İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

MERAL ÖZCAN: “AŞEVİNDE ADININ YAŞATILMASI BÜYÜK MUTLULUK”

Kürsüye çıkan ilk isim olan Meral Özcan, Solmaz Baysal’ın kendisi ve Bolu kadını için önemine değinerek, “Ben kısa süre önce aramızdan ayrılan, örnek aldığım, güler yüzüyle, yardımseverliğiyle tanımaktan büyük mutluluk duyduğum Solmaz ablamızı Bolulu kadınlara, bizlere yol gösterdiği, ışık tuttuğu için tanımaktan gurur duyuyorum. Bizler de onun ışığında yürümeye çalışacağız. Günde yüzlerce kişiye yemek verecek olan bu aşevimizde adının yaşatılacağı olması bize büyük mutluluk veriyor.” ifadelerini kullandı.

BAŞKANVEKİLİ SERİN: “ŞEHRİMİZE KALICI BİR ESER DAHA KAZANDIRMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Bolu Belediyesi olarak kalıcı bir eser daha kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkanvekili Hüseyin Ekrem Serin Aşevi hakkında bilgiler vererek; “Yaklaşık 1200 metrekare alan üzerine kurulu olan Solmaz Ana Aşevi’mizde, 300 metrekarelik bir mutfak ve 900 metrekarelik bir yemekhane bulunuyor.  Bolu’nun en büyüğü olan bu mutfağımızda; her gün 1800 kişilik sıcak yemek çıkartılıyor. Bu yemekler de şehrimizin dört bir yanında yaşayan yatalak, 65 yaş üstü yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ile diğer ihtiyaç sahiplerimize ulaştırılıyor. Yine Aşevimizde yaklaşık 1000 kişilik de bir kapalı alanımız var. Bu alanda özellikle Ramazan ayları boyunca her akşam binlerce vatandaşımızı iftarlarda ağırlayacağız. Ben, bu güzel eserin kazandırılmasında aslan payına sahip olan Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan’ı ve onun nezdinde emeği geçen herkesi kutluyorum.  Solmaz Ana Aşevi’miz Bolu’ya hayırlı uğurlu olsun. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

AHMET BAYSAL: “BOLULULARDAN ÇOK BÜYÜK SEVGİ VE SAYGI GÖRDÜK”

Törende son olarak İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal bir konuşma yaptı. Konuşması boyunca duygu dolu anlar yaşayan Baysal, Aşevi açılışını Şükran Günleri programında gördüğünü söyleyerek, “Bugün büyük bir sürpriz yaşıyorum. 11 Mayıslarda şimdiye kadar çok şey gördük. Bolululardan çok büyük sevgi ve saygı gördük. Fakat ilk defa bana böyle bir sürpriz oldu. Programı okuduğum zaman Solmaz Ana Aşevi açılışını görünce hakikaten duygulandım. Çok mutlu oldum tabi. Eşimin adının yaşatılacağı bu aşevini kuran Belediye Başkanımız Tanju kardeşime çok teşekkür ediyorum.”  dedi.

“TANJU KARDEŞİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sözlerinin devamında eşi Solmaz Baysal’ın Bolu’daki Anıt Mezar’a defnedilmesine değinen İzzet Baysal Vakfı Başkanı Baysal, kendisini Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ikna ettiğini söyledi. Baysal, “Şimdi, babamdan özür dileyerek şükrediyorum. Çünkü her gelişimde onu ziyaret edenleri görüyorum. Bu beni son derece mutlu ediyor. O nedenle Tanju kardeşimin bu hareketi için ona teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ahmet Baysal ayrıca, Aşevi’nin mutfağına katkı vermek istediğini de ifade ederek, “Az önce söylediler; ihtiyaç sahipleri için her gün 1800 kişilik yemek çıkartılacakmış. Bu büyük bir görev, çok büyük bir hayır cidden. Solmaz Ana Aşevi olarak bu hayrın yapılması beni ayrıca mutlu etti. Bu mutfağa Ahmet Baysal olarak benim de katkı vermeme müsaade etsinler, o zaman daha çok mutlu olurum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Belediyesi Solmaz Ana Aşevi, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı dua ve kurdele kesimi sonrası hizmete girdi.  Ayrıca açılış sonrası katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

GÜNLÜK 1800 KİŞİLİK YEMEK ÇIKARTILACAK

Bolu Belediyesi’nin yeni Solmaz Ana Aşevi, Aktaş Mahallesi Köroğlu Sokak’taki eski Halk Ekmek fırınının olduğu yere inşa edildi.

Yaklaşık 1200 metrekare kapalı alana olan aşevinde, 300 metrekarelik bir mutfak ile 900 metrekarelik bir yemekhanesi bulunuyor.

Aşevi’nde ihtiyaç sahipleri için her gün 1800 kişilik yemek çıkartılacak.