Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ÜRETEN BOLU’DAN ORGANİK ÜRETEN BOLU’YA”

“ÜRETEN BOLU’DAN ORGANİK ÜRETEN BOLU’YA”
Bakanlığın finansal desteği ile uygulamaya konulan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Ahududu, Aronya ve Böğürtlen bahçelerinde organik tarıma başlandı.

Bir süredir çiftçi müracaat ve bahçe tespit çalışmaları devam eden proje kapsamında belirlenen 16 üreticiye ait bahçede, Kontrol ve Sertifikasyon Firması tarafından ön kontrol ve numune alma işlemleri yapıldı. Bahçe tespit çalışmalarının ardından Sertifikasyon firmasının da ön kontrolünden geçerek proje uygulamasına hak kazanan üreticilerle eğitim ve bilgilendirme toplantısında bundan sonra izlenecek süreç ayrıntılarıyla anlatıldı. Elde edilecek organik ürünlerin nasıl değerlendirileceği ve yapılabilecek organizasyonlar değerlendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Hasan Taş ve Şube Müdürü Çağrı Civan’ın da katıldığı toplantıda üreticiler tarafından, diğer meyve türlerinin de proje kapsamına alınarak ileriki yıllarda projenin ve desteğin devam ettirilmesi talep edildi.

“İNANIYORUM Kİ İLİMİZ ORGANİK MEYVECİLİĞİN MERKEZİ OLUR”

Üretim yöntemlerinin yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş, “Proje ile ilimizdeki ormanlık alanlar içerisinde kalmış küçük izole alanların en iyi şekilde değerlendirilmesi, İnsan ve çevre sağlığının en üst derecede korunması, modern ve yüksek karlılığı olan üretim yöntemlerinin yaygınlaştırılması gibi amaçlarla ortaya koyduğumuz projenin ilimize ve ülkemize faydalı olmasını temenni ediyorum. İnanıyorum ki nispeten düşük bir finansmanla başlattığımız bu organik tarım kıvılcımı gelişerek devam eder ve ilimiz organik meyveciliğin merkezi olur.

Organik Üretim İlimiz üretimine önemli bir ivme katmanın yanında katma değeri yüksek oluşuyla da üreticilerimize önemli bir girdi sağlayacaktır. Üreten Türkiye’mizin üreten şehri Bolu’muza ve üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

“SATILAN HER ÜRÜN ORGANİK DEĞİLDİR”

Kontrol ve Sertifikasyon Firma Yetkilisi Alper Şişman ise pazarlarda ve çevrede organik adı altında satılan her ürünün organik olmadığını, organik üretimin kontrol ve sertifika süreçlerine tabi olduğunu ayrıca Bolu’da start verilen organik üretim sürecinin başarısına olan inancının tam olduğunu ifade etti.

 

Etiketler: bolu haberler